Hvem er vi?

Kammerkoret KORiOSLO består av ca 40 sangere med variert og allsidig korbakgrunn. Vårt mål er å fremføre ulike typer kormusikk på et høyt kunstnerisk nivå. På repertoaret står musikk fra renessanse til samtid, a cappella-stykker, såvel som korverk med orkester. Tom Wiklund har vært leder og inspirerende dirigent siden starten i 1987.

KORiOSLOs sangere har i mer enn tyve år hatt et svært avvekslende og spennende korliv: vi har jevnlig gitt egne a cappella-konserter i inn- og utland, sunget store kirkemusikalske verk, vært opera- og musikal-kor, deltatt ved konserter med Oslo-Filharmonien og med Kringkastingsorkestret i Oslo Konserthus og Oslo Spektrum - og mye mer. Variasjonen i program og repertoar er inspirerende og givende!

Det startet med en reise

KORiOSLO ble dannet av Tom Wiklund og en del sangere for å delta på en korfestival i Tabor i daværende Tsjekkoslovakia. I årenes løp har det blitt mange utenlandsturer, blant annet for å delta på festivaler i regi av Europa Cantat. Vi har sunget i Sverige, Danmark, Italia, Tyskland, Ungarn, Belgia, Frankrike, Færøyene, Spania, Latvia og England. Dette har gitt rikelig anledning til å etablere kontakter med vennskapskor rundt om i Europa. Sommeren 2008 gjennomførte koret en minneverdig turné til Kina, inkl Hohhot, hovedstaden i Indre Mongolia. I oktober 2010 reiste koret sammen med Follo Kammerkor til Italia - nærmere bestemt Gardasjøen, Verona og Venezia, hvor vi hadde konserter og deltok under katolske messer i kirker og klostre.

Dagliglivet

Men vi er ikke bare ute og reiser! Korets "hverdag" består av øvelser, innstudering av nytt repertoar og konsertforberedelser. Vi øver hver tirsdag og noen helger i Torshov kirke. Kirkerommet har flott akustikk, og KORiOSLO har holdt mange av sine konserter nettopp her. Vi samarbeider gjerne med andre kor her hjemme om konserter, oftest med Follo Kammerkor, som også blir dirigert av Tom Wiklund.

Kunne du tenke deg å synge i KORiOSLO?

KORiOSLO tar fortløpende opp nye sangere. Trykk her for å sende en forespørsel om prøvesang.